Okulumuz eTwinning projeleri

01-11-201801-11-201801-11-201801-11-2018

DEĞERLERİMLE DEĞERLENİYORUM

PROJE HAKKINDA

Bakanlığımızın yenilediği müfredatın merkezinde "Değerler Eğitimi" bulunmaktadır. Kitaplarımız doğruyu, yanlışı gösterir oysa değerleri sorgulayarak, empati kurarak yaşantı oluşturmamız kalıcı olacaktır. Doğduğumuz andan itibaren yaşadığımız sosyal ortam bizim değerlerimizi öğrendiğimiz yerdir. Geleceğimiz olan gençlerimiz teknolojinin hızlı gelişimi içinde savrulurken, sadece test başarısı odaklı okul hayatı, yaşantı farklılığı gibi nedenlerden, nesilden nesile aktarılması gereken değerlerimiz ikinci plana atılmış, manevi değerlerimizin yerini maddi değerler almaya başlamıştır. Nitekim, değerlerimizin sağlıklı bir kişilik ve huzurlu bir toplum oluşturmada önemli bir rolü vardır. Öğrencilerimizde var olan temel insani özellikleri ön plana çıkarmak, değerlerimize karşı duyarlılığı artırmak ve bunu davranış şekline dönüştürmek temel amacımızdır. Projemizde belirlediğimiz her değeri gençlerimiz özümseyerek davranışa dönüştüreceklerdir.

Hedefler

Öğrencilerimizin, milli ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini ve bu değerlere saygı duymalarını sağlamak,
Öğrencilerimizi topluma, ailelerine, kendilerine karşı olumlu katkı yapan, kendisi, ailesi, çevresiyle barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran iyi ve mutlu vatandaşlar yetiştirmek,
Öğrencilerimizin milli, manevi, ve evrensel değerlerini hayata geçirerek toplumsal bütünleşmeye ve dayanışmaya destek olmak,
Bireyler arasında sevginin, saygının, paylaşmanın olmasını desteklemek,
İnsanların birbirlerine olan güvenini çoğaltmak,
İş ahlakının oluşmasını sağlamak ve iş verimini artırmak,
Öğrencilerimizin kişisel toplumsal tüm kaynakları ve zamanlarını yerinde, etkin ve verimli kullanmalarını sağlamak,
Değerlerimizi nesilden nesilden aktarma görevini üstlenip, çağın getirdiği risk ve tehditlerden kendisini ve toplumu korumak,
Bütün bunlara sonucu olarak toplumda huzur ve mutluluğu artırmak

Beklenen sonuçlar

Öğrencilerimizin toplumun bir üyesi olarak beden ve ruh sağlığının yanı sıra ailesinin ve toplumun sağlını korumak için bilimsel süreçlere ve ahlaki değerlere uygun olarak karar verme alışkanlığını yerleştirme,
Değerlerimizi tanıyıp yaşayarak günlük hayata uygulamaları ve çevresindekilere örnek olmaları,
Kaybolmaya yüz tutmuş, ihmal edilmiş değerlerin gelecek nesile aktarılmasında köprü olmaları,
Değerleri yaşamın merkezine alarak, toplumda kabul gören değerleri özümsemeleri.
Her ay panoda ürünlerimizi sergileyerek tüm öğrencilerimizi özendirmek

PROJE ÖĞRETMENLERİ:  ELİF YILMAZ ŞAHİN  -  ÖZLEM ELCİVAN

YAŞADIĞIMIZ BÖLGENİN YAYGIN BİTKİ TÜRLERİNİN TANITILMASI VE HERBARYUM OLUŞTURULMASI

PROJE HAKKINDA

Yaşadığımız bölgede yaygın olarak bulunan bitkilerin toplanması ve herbaryum oluşturulması

Hedefler

Yaşadığımız çevrede bulunan bitki türlerini toplayarak öğrencilerin bu bitkilerin ve yaşadığı çevrenin özelliklerini anlamasını sağlamak. Toplanan bitkileri kurutarak bir bitki koleksiyonu oluşturmaktır. öğrencilerin çevrelerine ve canlılara daha dikkatli bakması sağlanacaktır.

Beklenen sonuçlar

Çalışmanın sonucunda öğrenciler çevrelerinde gördükleri bitkilerin isimlerini ve yaşam alanlarını daha iyi öğrenebilecek. Farklı bölgelerdeki aynı ve ya farklı bitki türlerini öğrenecekler. Herbaryum oluşturma, etiketleme ile proje tamamlama disiplini kazanabileceklerdir.

PROJE ÖĞRETMENLERİ:  ELİF YILMAZ ŞAHİN  -  ÖZLEM ELCİVAN  -  ARZU KANDEMİR

Yayın: 23.10.2018 - Güncelleme: 05.02.2020 18:08 - Görüntülenme: 1016