1
Mesleki Açık Öğretim Lisesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa İlker BÜYÜKYONGA
Mesleki Açık Lise´ de derse devam zorunluluğu vardır. Bu nedenle derslerde (imza) yoklama alınmaktadır. Mesleki Açık Lise´ de devamsızlık derslere göre değişmektedir. Açık Lise 1. dönem 18 hafta olduğundan dersin kredisi 18 ile çarpılıp 4´e bölünerek dersin devamsızlık süresi hesaplanmış olur. Örneğin:Mesleki Gelişim dersinin kredisi 2´ dir. 18x2= 36 / 4 = 9 saat. Yani bir öğrenci Mesleki Gelişim dersine 9 saat girmez ise o dersten devamsızlıktan kalır.Öğrenciler derslere devam edip öğretmenin belirlediği tarihte sınavlara girmek zorundadır. Öğrenciler o ders ile ilgili belirlenen sınavların hepsine girmekle yükümlüdürler. Ayrıca öğretmenin ders içi çalışmalar sonucunda kullanacağı kanaat notu (sözlü) da öğrencilerin o dersten alacağı notun ortalamasına dahil edilir. Belirlenen tarihlerde sınavlara girmeyen öğrencilerin rapor ve mazeretleri yok ise bir daha sınav yapılmaz. Öğrenciler Öğretmen, Maol ve Okul sitemizi takip etmekle yükümlü olduklarından mazeret beyan edemezler. ( duymadım, haberim yoktu, kimse söylemedi gibi... mazeretler kabul edilmeyecektir.) Okul idaresinin ve öğretmenlerimizin bilgilendirmeleri dışındaki haberlere itibar etmeyiniz.
1. Kültür dersleri öğrenciler tarafından maol.meb.gov.tr adresinden seçilir. Kültür derslerine öğrenci kendi imkanları ile çalışır, test sınavına, maol.meb.gov.tr adresinde belirtilen yerde girer. Kültür derslerinin kitaplarını halk eğitim merkezinden alır.
2. Meslek Dersleri (Yüz Yüze Eğitim Dersleri) okulumuzda verilir. Okulumuzdaki alanlardan (Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi) bir tanesini seçen öğrenci, meslek derslerini okulumuzda görür. DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsızlık hakkı vardır.
3. Okulumuzdan mezun olabilmek için yüzyüze eğitim ile alınacak olan tüm derslerden geçmiş olması ve Stajını tamamlaması gerekmektedir.
4. Dersin haftalık saati, o dersin kredisini oluşturur. Bir dersten 45 veya 100 ile geçmek yeterlidir. Not sadece diplomayı etkiler. Meslek derslerinden en az 2 yazılı sınav, 1 veya 2 sözlü notu öğretmen tarafından verilir. Dersten geçme notu 45´tir.
5. Yüzyüze alacağınız meslek dersleri ve muaf olacağınız dersler okulumuz tarafından belirlenir.
6. Dersler dönemliktir. Her yıl 2 dönemden oluşur. Öğrenci Eylül- Şubat aylarında 2 defa kayıt yenilemek zorundadır. Kayıtlar okulumuzda yapılacaktır. Kültür dersi sınavları, MEB tarafından merkezi sistemle yılda 2 defa Ocak-Mayıs aylarında yapılır. 18 yaşını dolduran öğrenciler için Temmuz ayında 3. dönem sınavları yapılmaktadır.
7. Öğrenci belgesi, Kimlik kartı, Askerlik Tecil Belgesi, EK-C2 okul merkezi tarafından verilmektedir. Erkek öğrencilerin tecil işlemi 12. dönem sonuna kadar yapılmaktadır.
8. Kültür derslerine ait kitap halk eğitim merkezinden verilmektedir. Meslek derslerine ait kitaplar ayrıca verilmeyek olup Ders Notları:megep.meb.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır.
9. Okul kimlik kartı olmadan turnike sisteminden geçiş yapılmamaktadır. Kimliği olmayan öğrencilerimiz resimleri ile birlikte ilgili müdür yardımcısına başvurarak kimliklerini alabilirler. Kurallara uymayan öğrenci için disiplin işlemi ve okuldan ayrılma işlemi yapılır.
10. Haftaiçi ders saatleri;
Ders saatleri;
1. Ders 16:00
2. Ders 16:30
3. Ders 17:10
4. Ders 17:40
5. Ders 18:20
6. Ders 18:50
(Not:İşten 17:00da çıkan öğrenciler derse gelebilirler. Tüm öğrencilerimize SMS atılacaktır.)